TLAČOVÁ SPRÁVA PIRELLI - 8. august 2016

10. 8. 2016

Uvedením tejto novinky skompletizovalo Pirelli produktovú radu "Cinturato". Cinturato Winter tak nasleduje letnú pneumatiku Cinturato P7 a celoročnú All Season. Najnovší produkt nesúci názov rady "Cinturato" prináša vozidlám stredne veľkej kategórie benefity inovácií a technológií vyvinutých pre najvýkonnejšie vozidlá, predovšetkým čo sa týka bezpečnosti. A naozaj, táto pneumatika je určená pre kategórie od mestských vozidiel až po kompaktné SUV v rozmeroch pneumatík od 14 do 17 palcov.

Cinturato Winter je určená predovšetkým na trhy krajín, ktorých legislatíva a klimatické podmienky podmieňujú tradičnú výmenu zimných a letných pneumatík. Konkrétne sa jedná hlavne o Taliansko, Francúzsko, Nemecko, Švajčiarsko, Rakúsko a tiež Českú a Slovenskú republiku. Vývoj tejto pneumatiky sa stal komplexným medzinárodným projektom, keď na ňom participovali inžinieri Pirelli z Milána a Nemecka ako aj zástupcovia automobilových výrobcov napríklad BMW, Mercedes-Benz a Porsche. Samotná výroba je umiestená do tovární v severnej Európe.

Dôkaz, že bezpečnosť je hnacím motorom, ktorý poháňal vývoj tohto produktu, je viditeľný už od prvotných prvkov v dezéne behúňa pneumatiky Cinturato Winter, kde vo vzore dezénu nájdete nápis “Now Snow” (TERAZ SNEH). Ako náhle príde k opotrebeniu behúňa pod 4mm, písmeno „W“ zmizne a objaví sa nápis “No Snow” (ŽIADNY SNEH), čo je odporučením pre vodiča, aby vymenil pneumatiky a zachoval vynikajúci výkon na snehu. Vďaka tomuto je nová pneumatika Pirelli prvou zimnou pneumatikou, ktorá „hovorí“ s vodičmi a sama označuje stupeň opotrebenia, pri ktorom už nie je zaručený perfektný výkon na snehu.

Sofistikovaný vzor dezénu taktiež umožňuje transfer snehu do stredu dezénu, kde potom pomáha k zaisteniu maximálnej stability a trakcie behom brzdenia. Tým sa citeľne redukuje brzdná dráha. Naopak odvod vody je zvýšený o 76 %.

Pozdĺžne drážky sú rozvrhnuté mierne nerovnomerne, a tým je dosiahnuté maximálne využitie plochy dotyku s vozovkou a tiež možnosti adaptácie pneumatiky podľa podmienok na vozovke (poľadovica alebo zasnežený povrch). Zvýšená flexibilita tiež prináša lepšiu distribúciu sily a tlaku po celom kontakte s povrchom, čím prispieva k predĺženiu doby životnosti. Štatistiky ukazujú zvýšenie životnosti o 10 % v najazdených kilometroch.

Vďaka inovatívnemu návrhu dezénu novej Pirelli Cinturato Winter sa významne redukuje hluk ako vo vnútri tak aj vonku vozidla

Pirelli Tyre (Suisse) S.A

Vyberte preferovanú predajňu